23 Nov
2012
Posted in: DIY dad
By    2 Comments

De stoomboot

Papaaaaa ik wil een boot maken voor de sint ?? damn hoe ga ik dat fixen.

Stap 1: Ga naar je rommelkot om te zien wat daar nog allemaal ligt.

Mijn ingredienten waren:

  • een schoendoos
  • 2 keukenrollen
  • Leeg doosje van douwe egberts cups
  • wit papier
  • gekleurd papier
  • beetje touw
  • papieren vulsel van de schoendoos

Ok het was een beetje improviseren maar ben toch tevreden van het resultaat.

2.Wat te doen

Beplak de schoendoos volledig met papier. Ook het deksel maar knip daar één kantje af. En maak ook één gat in het deksel voor de grote schoorsteen. Voor de voorkant van de boot heb ik gewoon één wit papier geplooid, een beetje schuin geknipt en de kanten vooraan tegen de schoendoos geplakt.

Het douwe egberts doosje (of gelijkwelk klein doosje) heb ik met een dikke stift zwart gemaakt en de vensters gewoon met wit papier erop geplakt. Daar plak je dan ook een schoorsteen op.

Rond de schoorstenen draai je gewoon een gekleurd papierke. Alles erop plakken. Railing uitknippen (vervelendste werkje) en plakken. Touwtje verbinden van voor tot achter aan de boot, vlaggetjes eraan en klaar is de boot.  Het is geen meesterwerk maar het was wel plezant om te doen. Je kind kan dan ook gewoon tekenen op de boot om hem af te werken.

oh ja, gebruik het vulsel van de schoendoos voor de stoom uit de schoorstenen. Is wel een plezant effect.

Zonde wel dat guus van plan is om de boot aan de sint te geven :-s

About Robby Remmerie

Al 7 jaar de papa van guus. Mijn gemeenschappelijke interesses met hem zijn goede muziek, lekker eten, onnozelheden uithalen, uitstappen en reizen, knutselen en computerspellekes. Overdag doe ik iets met het Internet @Nascom (zo beschrijf ik het alvast maar aan mijn moeder )

2 Comments

Je gedacht