23 Nov
2012
Posted in: Algemene nonsens
By    3 Comments

Oproep aan Ketnet

Vooraleerst wil ik even kwijt dat ik Ketnet fantastisch vind. Veel plezante, educatieve programma’s enz. Kortom als je naar onze omringende

landen  kijkt mogen we gelukkig zijn met zo een niet-commerciële kinderzender. MAAR er is één ding dat ik niet begrijp aan de zender. De filmprogrammatie ! Elke vakantie is het weer hetzelfde. Minstens één barbie-film (vaak ook nog dezelfde), één K3-film en waarschijnlijk ook nog eens een mega-mindy.

Kijk maar eens op de ketnet website en je weet het http://www.ketnet.be/films-op-ketnet

Er bestaan zoveel prachtige films voor kinderen die niet uitpuilen van het productplacement. Films die inspireren, die de fantasie prikkelen, films die kinderen een belangrijke boodschap kunnen meegeven. Daarom een oproep aan KETNET: ” Programmeer eens wat fatsoenlijke films !!”  En als jullie geen inspiratie hebben kijk dan eens naar de scandinavische kinderfilms, daar zijn wel pareltjes te vinden. Ik heb geen idee of het nog bestaat maar vroeger gingen we bij ons in het dorp naar de JEFI-films in het cultureel centrum. Voor een paar frank hadden we een fijne namiddag  EN die films waren 100x beter dan de brol die jullie uitzenden.

Onze kinderen worden al constant gebombardeerd met platte commerce. Als papa kan je nu eenmaal niet ontsnappen aan CARS, Monsters, ea. Het is aan jullie om een toch een beetje een alternatief te bieden.

 

Doe het in stapjes. Volgende vakantie zou ik al eens wat disney-klassiekers programmeren. Die klassiekers blijven toch een deel van hun magie behouden. Ze zijn misschien niet in 3D. Maar dit zijn de films waar we samen met onze kinderen wel nog eens naar willen kijken. Voor ons misschien uit nostalgie maar ik ben ervan overtuigd dat die films ook geapprecieerd zullen worden door onze kinderen.

 

 

 

 

Een klassieker die ik wel eens wil zien is Chitty chitty Bang bang !

YouTube Preview Image

Nog een tip voor de eindejaarsperiode “Daantje de wereldkampioen”

YouTube Preview Image

oh ja, recent nog een prachtige nederlands film gezien “Brammetje baas”. Guus was er helemaal wild van ! Een echte aanrader dus voor de kinderen maar ook voor jullie papa’s !!

hier is alvast de trailer:

YouTube Preview Image

Enfin, hoop dat er nu wat betere films komen op Ketnet 😉

Als nog iemand goede tips heeft voor kinderfilms, stuur maar door hé

 

 

 

 

 

About Robby Remmerie

Al 7 jaar de papa van guus. Mijn gemeenschappelijke interesses met hem zijn goede muziek, lekker eten, onnozelheden uithalen, uitstappen en reizen, knutselen en computerspellekes. Overdag doe ik iets met het Internet @Nascom (zo beschrijf ik het alvast maar aan mijn moeder )

3 Comments

  • Elke Krokusvakantie heb je in Brugge en Antwerpen het Europees Jeugdfilmfestival. Daar spelen we niet commerciële films in het genre van de Scandinavische films. Meer info op www. Jeff.be

  • hey charlotte

    merci, ik ga het zeker eens bekijken. …..Maar toch moet Ketnet eens wat meer deftige films spelen 😉

  • Mijn steun heb je al, ik word helemaal onnozel van die Barbie films! Wij vonden”Hoe tem je een draak” heel tof. En Peter en de vliegende autobus natuurlijk. En we hebben ook ‘s een originele Zweedse (?) animatie film gezien over een (VW Kever) politie auto. Kortom, genoeg alternatieven beschikbaar!

Je gedacht