22 Nov
2012
Posted in: DIY dad
By    No Comments

Knutsel inspiratie op DIY!

 

foto DIY

Community voor kinderen die maken

Ok, mijn zoon is ne creatieve en wil knutselen….. vooral veel knutselen. Op school is het echt te triestig wat ze daar moeten knutselen. Schapen beplakken met watjes is nu niet bepaald iets waar hij opgewonden van raakt. Probleem is dat ik zelf niet zo een handige mens ben. En wat blijf je maar knutselen? We hebben al auto’s, raketten, boten enz gemaakt. Maar regelmatig kan een beetje extra inspiratie geen kwaad. Deze week heb ik een website ontdekt die dat probleem voor een stuk heeft opgelost.

DIY.org is een interessant platform waar kinderen hun knutselwerk kunnen tonen. En papa’s natuurlijk inspiratie kunnen opdoen. Er is ook een spel-element aan gekoppeld. Er zijn opdrachten, skills die ze kunnen verdienen. Ook een aparte login is voorzien voor de ouders om hun kinderen wat in de gaten te houden. Kortom, ik bel al fan. Guus is nog iets te jong misschien maar moest dit in het nederlands bestaan zou hij waarschijnlijk ook al fan zijn.  Voorlopig kan de papa wel nog scoren met zijn geweldige ideeën voor knutselwerkjes 😉

Naast de website is een ook een goede app beschikbaar. Via de app kunnen kinderen foto’s, video’s maken van hun werk en delen met andere kinderen. ‘t is een iets anders dan het volgende level halen in een game. Kinderen aanzetten om echt dingen te maken en te delen. Fantastisch idee. Ik vraag me wel af waarom al die beestjes gebruikt worden. Mijn zoon is ineens een schildpad met een nogal rare naam. Het zal wel zijn om de privacy te beschermen, maar dan was gewoon een coole nickname al voldoende geweest. Enfin, het was niet nodig. Het basisidee om kinderen aan te zetten tot maken en sharen was sterk genoeg op zichzelf.

De app kan je hier bekijken in de appstore

 

About Robby Remmerie

Al 7 jaar de papa van guus. Mijn gemeenschappelijke interesses met hem zijn goede muziek, lekker eten, onnozelheden uithalen, uitstappen en reizen, knutselen en computerspellekes. Overdag doe ik iets met het Internet @Nascom (zo beschrijf ik het alvast maar aan mijn moeder )

Je gedacht