4 Jan
2013

Hot Wheels Wall Tracks: Power Tower

Hot Wheels Wall TracksEen tijdje geleden kregen we op de Redactie een pakketje in de post van Hot Wheels. Er zat de Power Tower Wall Track in, de ultieme Wall Track met een lift die de auto’s terug naar boven brengt. Het zag er veelbelovend uit en de jongens hadden een hele doos auto’s klaar staan die we konden loslaten op de race baan.

Het ideale moment om het uit te testen was dan ook tijdens de Kerst vakantie. Ik had eerst wat bedenkingen omdat de tracks tegen de muur moeten gemonteerd worden, maar de montage viel alvast behoorlijk goed mee. Met behulp van de poster hangen de tracks in een mum van tijd tegen de muur.

Het is zeker een aanrader voor jongens die graag met auto’s spelen. Af en toe moeten ze ingrijpen omdat er een auto afvalt of ondersteboven de lift ingaat. Maar dat doen ze maar al te graag zelf. Het volgende filmpje geeft je een idee hoe het werkt.


Wat we ervan vonden:

  • De Tracks hangen na een week nog altijd tegen de muur, maar ik verwacht toch dat er binnenkort een paar punten gaan loskomen. Er zijn wel voldoende klevers bij om losgekomen punten terug vast te zetten.
  • Doordat de Tracks al een week aan de muur hangen wordt er ook bijna dagelijks mee gespeeld.
  • Ze zijn wel moeilijk op te bergen. De lift is redelijk grot en neemt veel plaats in om weg te steken. Waarschijnlijk hangen ze daarom dus nog aan de muur.
  • Er zijn twee stukken waar de auto’s kunnen rijden. Het lange rechtse stuk werk zeer goed, maar op het linkse stuk gaan de auto’s meestal overkop en belanden dan ondersteboven in de lift.
  • Het roept ook zeker wat herinneringen op naar de tijd waar we zelf nog met onze Matchbox en Hot Wheels auto’s speelden met de originele tracks. Spijtig dat deze niet meer gemaakt worden, want ik ben er al een tijdje naar op zoek.┬áHier is een vader die zich helemaal heeft laten gaan met de originele Hot Wheels Track.

Mother of All Hot Wheels Tracks:
YouTube Preview Image

About Alain Hufkens

Alain is Papa van twee zonen, Robbe (4) en Arthur (2). Als job bij Nascom maakt hij mobiele en web applicaties (o.a. voor Studio 100). Ook in zijn vrije tijd is hij bezig met het maken van Apps voor Kids (Wee Rockets & Wee Subs) en Geeky gadgets. Voor de rest probeert hij zoveel mogelijk tijd door te brengen met zijn jongens.

Je gedacht