29 Jan
2013
Posted in: Uncategorized
By    10 Comments

Playlist voor radeloze papa’s

Face it: wat baby’s sussen betreft, strijden papa’s en mama’s met ongelijke wapens. Als de mama bovendien borstvoeding geeft sta je er als pa helemaal overbodig en hulpeloos bij. Maar wat als de mama er even niet is en junior besluit om pa’s trommelvlies te testen? Hoe krijg je een onrustige baby stil?

August is nu drie weken dus de afgelopen tijd heb ik behoorlijk wat kunnen oefenen. Wanneer de nood hoog is, komt de creativiteit opborrelen. Zo heb ik naast het typische ritje met de auto bijvoorbeeld ontdekt dat onze mixer wonderbaarlijke krachten heeft: 5 minuten eiwit kloppen en de kleine is in dromenland. Plus, je hebt een schuimende basis voor de perfecte chocomousse.

Wat voor ons echter het allerbeste werkt, is onderstaande playlist. Ze gaat al mee sinds zoon 1, de laatste dagen heb ik ze nog wat kunnen perfectioneren. Wanneer het tijd is voor een dutje of wat babytroost zet ik deze lijst op en August is stil van begin tot einde. Het is echt een slaapverwekkende bedoening. En deze keer mag het!

Ik deel ze graag op Spotify in de hoop er ook andere kersverse papa’s mee van dienst te zijn. Zelf playlist-suggesties of andere creatieve tips? Het commentveld is er voor u…

*Extra onverantwoorde tip: zet je baby bij het computerscherm, speel de lijst af met de visualizer van de mediaplayer op en het is helemaal chillen!

Screen Shot 2013-01-29 at 23.19.20

 

About Simon Kempeneers

Papa van Achiel (°2008) en August (°2013). Onze gedeelde hobby's: piraat zijn, uitstapjes maken, gitaar-bashen, basketten en fun maken met de maten. We wonen in Wallonië en ik werk als strateeg bij Nascom.

10 Comments

 • Nu niet om de ‘moeilijke muziek voor moeilijke mens’ te spelen, maar Marie en ik halen zelden het einde van Spiegel im spiegel van Arvo Pärt http://open.spotify.com/track/7zHd9LxIZB8WKosSWN9Umj

  • Mooi, enne thx voor de tip! Ik probeer m morgen uit 🙂

 • De Lullaby cd’s doen het ook goed hier 😉

  http://open.spotify.com/user/116680627/playlist/3DVgpNQnkQHEvJr7q0l5t7

  • Nice, meteen ook een toffe oldy list!

 • Nog een gouden tip. bij de geboorte van mijn zoontje heb ik deze volume 1 van deze cd gekregen http://www.amazon.com/Doudou-Vol-3-Herve-Timsit/dp/B00019EYPM
  Dat werkte fantastisch!!! Onze hond lag ongeveer na 1 minuut in slaap en guus na 2 minuten. Plus was nog vrij ok om naar te luisteren.

 • Hey uwen ringtone staat er ook tussen. Vandaar dat wij het moeilijk hebben om wakker te blijven op het werk.

  • Dat, of anders ligt het aan het overmatig Cola Zero consumeren

 • De laatste van The XX – Coexist is anders ook een topper.
  En werkt bij iedereen, bij mezelf als ik moeilijk kan slapen, bij de kinderen, bij iedereen in mijn auto…
  Niet alleen rustgevend, men valt gewoon in slaap..

  • In de auto lijkt me in dat geval niet de veiligste optie Tom 😉

   • Ik ben ondertussen immuun 😉 😉

Je gedacht