11 Feb
2013
Posted in: Apps, Geek dad, Tips
By    1 Comment

App Tips: Dinosaurus Apps!

IMG_5403Mijn oudste zoon is 4 jaar en helemaal zot van dinosaurussen. Geen idee hoe het zover is kunnen komen, maar als vader leer je ondertussen weer een hele hoop zaken bij. Hij kan ondertussen al goed weg met namen zoals Brachiosaurus, Oviraptor, TherizinosaurusPachycephalosaurus, …

Het is allemaal begonnen denk ik toen we een paar kleine speelgoed dino’s kochten, en zijn interesse is beginnen te groeien. Ondertussen hebben we ook al een paar boeken over dinosaurussen: First Big Book of Dinosaurs (van National Geographic Little Kids) en deze prachtige pop-up boek Encyclopedia Prehistorica Dinosaurs. Ik kan beide boeken zeker aanraden omdat ze zeer mooie illustraties bevatten, alleen zijn ze wel in het Engels. Als je nog leuke boeken kent over dino’s, alle tips zijn welkom.

Goed, ik ging het over Apps hebben want dat is nu eenmaal mijn ding. De volgende dinosaurus apps zijn getest en goedgekeurd door mijn 2 kleine testers (4 en 2 jaar).

Mijn eerste puzzels: Dinosaurussen

Een app waarmee ze al zeer snel mee kunnen beginnen is de Dinosaurus Puzzel App van A&R Entertainment. Deze game developer heeft een hele reeks educatieve apps voor kinderen in zijn portfolio waaronder deze Dinosaurus Puzzel App.

De app bevat verschillende puzzels waarvan er initieel al een onderscheid wordt gemaakt tussen 1, 2 en 3 sterren. De makkelijkste categorie bevat simpele puzzels waar de stukken in willekeurige volgorde kunnen in elkaar gezet worden. In de hogere moeilijkheidsgraad wordt er rekening gehouden met de volgorde op basis van het alfabet. Al bij al een leuke puzzel app waar een dinosaurus app van gemaakt werd. En hij is ook beschikbaar voor Android devices!

Mijn eerste puzzles: Dinosaurussen en_app_rgb_wo_45

Piece me DINOSAURS!

In de reeks Piece me PUZZLES, is Piece me DINOSAURS de derde uit de reeks. Alle puzzles zijn gebaseerd op hetzelfde principe, maar elke reeks is geïllustreerd door een andere illustrator. Het spel bevat enkele dino’s waarvan elke dino een puzzel op zich is. Als je de puzzel oplost krijg je nog een leuke animatie. Het is weer een leuk spel voor oog-hand coördinatie en het ziet er super leuk uit.

Piece me DINOSAURS!

iLuv Drawing Dinosaurs

Met deze educatieve app kan je op een simpele manier leren zelf dino’s te tekenen. In een paar simpele stappen teken je stuk voor stuk de dino. Dit is al een stukje moeilijker voor de kleinere kinderen, maar vanaf 5 jaar gaat het perfect. Gisteren heeft een neefje van vijf een perfect exemplaar getekend. Robbe vind het ook leuk om te doen, maar voor een vier-jarige is het net nog een beetje te moeilijk. Uiteraard kan je de creatie daarna ook opslaan.

Buiten een dinosaurus versie zijn er nog heel wat ander versies van iLuv Drawing: Monsters, Mensen, Dieren.

iLuv Drawing Dinosaurs - Learn to draw 19 dinosaurs step by step

Dinosaur Zoo

Niet echt een spel, maar Dinosaur Zoo is wel een leuke app waarmee je naar de dinosaurussen kan kijken. De app bevat een aantal extra bundels die achteraf nog kunnen gedownload worden. De extra content is gratis, dus dat is zeker waar voor je geld. De app is een virtuele dierentuin waar een dinosaurus kan geselecteerd worden waarna er een interactieve animatie start. Elke dinosuarus heeft ook zijn info fiches waar je extra informatie kan bekijken. De dinosaurus is gedeeltelijk interactief, want hij reageert wanneer je op het scherm tikt. En als hij kwaad wordt breekt hij het glas van de iPad, wat tot grote hilariteit bij de kinderen leidt.

Dinosaur Zoo

Fantastic Dinosaurs HD

Willen je kids alles weten over dinosaurussen dan is deze Fantastic Dinosaurs zeker iets voor je kids. De app is volgeladen met super mooie graphics van elke dinosaurus. Er zijn handige filters om te zoeken en er is een aparte sectie met interesante vragen. Maar het zijn toch vooral de 3D renders van de dinosaurussen die de app maken. Als referentie zit er altijd een beeld bij waar de dinosaurus staat afgebeeld samen met een vader met zijn zoontje. Dit detail geeft voor de kinderen een heel duidelijk beeld hoe groot zo’n dinosaurus wel niet kan zijn.

Fantastic Dinosaurs HD

Zo, met deze apps zal je algemene dinosaurus kennis er zeker een heel deel op vooruit gaan en kan je vlotjes meepraten met je kinderen als ze het weer hebben over het verschil tussen een Brachiosaurus en een Apatosuarus, en dat Brontosaurussen helemaal niet bestaan.

Kennen jullie zelf nog leuke dinosaurus apps, laat het dan gerust weten. Hier gaat er ene dan heel blij zijn.

About Alain Hufkens

Alain is Papa van twee zonen, Robbe (4) en Arthur (2). Als job bij Nascom maakt hij mobiele en web applicaties (o.a. voor Studio 100). Ook in zijn vrije tijd is hij bezig met het maken van Apps voor Kids (Wee Rockets & Wee Subs) en Geeky gadgets. Voor de rest probeert hij zoveel mogelijk tijd door te brengen met zijn jongens.

1 Comment

  • Omdat ik de dinoplaatjes heb.

Je gedacht