13 Feb
2013
Posted in: Apps, Geek dad
By    No Comments

Interactieve games in kinderziekenhuis Londen

Kinderen en ziekenhuizen, leuk is het niet en gelukkig heb ik het nog niet veel moeten meemaken. Maar in het nieuwe Royal London Hospital geloven ze in de genezende werking van kunst en spel. In een speciale ruimte staat een TV toestel zo groot als een kamer, waar de kinderen kunnen onderduiken in een sprookjes wereld. Ze kunnen tekenen, muziek maken, op avontuur gaan en nog veel meer. De installatie gebruikt onderliggend de Kinect om de kinderen helemaal in het spel te doen opgaan (letterlijk).

Bij het bouwen van de applicaties werd er rekening gehouden met een heel wat factoren zodat alle patiënten het spel konden spelen. Lees meer over dit project op de website van Chris O’Shea, de artiest/programmeur achter deze installatie.

woodland-wiggle-2 woodland-wiggle-4 woodland-wiggle-7

 

About Alain Hufkens

Alain is Papa van twee zonen, Robbe (4) en Arthur (2). Als job bij Nascom maakt hij mobiele en web applicaties (o.a. voor Studio 100). Ook in zijn vrije tijd is hij bezig met het maken van Apps voor Kids (Wee Rockets & Wee Subs) en Geeky gadgets. Voor de rest probeert hij zoveel mogelijk tijd door te brengen met zijn jongens.

Je gedacht