13 Feb
2013
Posted in: Geek dad
By    8 Comments

Toen de iPad nog een Commodore was

Respect afdwingen bij een 6-jarige is niet zo eenvoudig. Akkoord, je hebt nog niet veel kunnen bewijzen, maar toch. Een vader verdient het voordeel van de twijfel, niet? Af en toe lukt dat wel, bijvoorbeeld bij een spelletje op de Wii of de iPad. Je ziet ze dan stomverbaasd kijken als je hun hoogste score eventjes met de losse pols verpulverd [insert evil grin here].

“Had jij in jouw tijd ook spelletjes op de iPad, papa?”. In je gedachten passeren dan games zoals Test Drive, Daley Thompson’s Decathlon, Wonder Boy in Monster Land en International Karate. “Natuurlijk”, antwoord je dan fier. Dat de iPad toen nog niet bestond en Commodore de Apple van die tijd was, heb ik gemakshalve maar even achterwege gelaten.

Op de vraag welke spelletjes dat dan allemaal waren, moest ik het antwoord schuldig blijven. En ben ik maar gaan googlen. Waarop ik op deze super nostalgische You Tube gestoten ben.

YouTube Preview Image

Happy memories, maar ben ik nu de enige die dacht dat die er inderdaad veel cooler uitzagen toen? Ken jij er nog? Welk spelletje heeft ooit JOUW joystick naar de knoppen geholpen? Laat het hier weten!

About Nick Decrock

Creative, but Restless Soul, craving to be Satisfied. Multitasking at KAAI.16, CreativeClass & STIMA. Geek dad, with geek son.

8 Comments

 • Hoezo?? vind dat ze er nog altijd cool uitzien
  enkele van mijn favorieten destijds: Outrun, Ninja, wintergames en vooral California games!!

  Misschien moeten we eens een poll doen op de FB page naar favoriete C64 game 😉

 • Zag ik daar Zak McKraken passeren? Geweldig adventure game en zo maken ze ze niet meer. Thuis hadden we een Atari 2600 (yep, zo oud ben ik) en daarna een Amiga 500.

  Mijn favorieten: Mario (Atari), Zak McKraken, Indiana Jones en natuurlijk Test Drive met de Ferrari’s en Lamborghini’s.

 • En dan vergeet ik nog enkele klassiekers zoals Leisure Suit Larry, Maniac Mansion en Impossible Mission!

 • definitely decathlon, outrun en mission impossible 🙂
  eerst een uur cassettes kopiëren, dan een hald uur laden, en dan merken dat er een foutje ingeslopen was. daarna de 5+1/4 floppy’s die we zelfd perforeerden om ze dubbelzijdig te maken, een daisywheel-printer van het merk ‘star’ 😮 die 10 minuten nodig had om 1 A4 van dat kettingpapier te vullen
  … pure nostalgie

  niet half zo leuk als destijds, maar toch google ik wel eens naar online versies van c64-games
  btw : velen denken meteen aan de 64, maar de vic20 was ook al schitterend

 • ah goddamn, testdrive ……. idd ook een van mijn all-time favorieten

 • hihi, atari2600 vs philips videopac –> atari wins 🙂

 • Wel, nee, ik heb dat ook. In mijn herinnering zagen die dingen er allemaal veel beter uit dan ze eigenlijk waren. De special edition uitgaven van Monkey Island 1 & 2 zijn ongeveer zoals ik me de oorspronkelijke versies van die games herinner. En dat is er ook zo geniaal aan.

 • Mijn favoriete games waren outrun, testdrive, larry vs bird, winter games, california games, skate or die en decathlon.
  Die laatste heeft me veel joysticks gekost als 10-jarige!

  nog een toffe herinnering aan de C64: goedkope SingleSided-floppies kopen en dan zelf een inkeping knippen zodat je ze omgekeerd ook kon gebruiken zoals de duurdere DoubleSided exemplaren. Probeer dat maar eens uit te leggen aan de ipad-generatie 🙂

Je gedacht