11 Feb
2013

Van speelwoorden en doedingen

Springen lopen dansen vertellen verkleden kleuren schilderen kneden kokeneten-spelen kruipen lachen puzzelen lezen luisteren kijken klappen stappen grappen grollen paardje rijden zingen …  Eigenlijk zijn het allemaal werkwoorden, maar voor mijn dochter en mij zijn het vooral woorden die alles wat spelen is omschrijft. Speelwoorden dus. Ok, woord van het jaar zal het niet worden – but hey, over naar doe-dingen. Nu we dit weekend eindelijk weer van de zon mochten genieten – gewapend met muts en sjaal – konden we weer eens buiten spelen. Voor wie net als ons al eens graag buiten dingen doet, heb ik een paar lokale tips:

  • De speeltuin van Destelbergen.

Absoluut bovenaan het lijstje. Het was er al fijn spelen en afgelopen jaar hebben ze hele leuke nieuwe speeltuigen geplaatst (en oudere vernieuwd). Instant fun, zowel voor peuters, kleuters als ‘grote’ kindjes. Heb je even genoeg van al dat spelen, de speeltuin ligt in/naast het Reinaertpark – bomen, bessen, bijen, the works. Of ga even luidop gedichten lezen in de poëzietuin bij de bib – kleine meisjes houden er alvast van – maar niet in de sneeuw, want dan kan je ze niet lezen  Ook papa’s worden niet vergeten, want in de speeltuin kan je ook lekkere smoothies drinken of 1001 soorten pannekoeken eten (of pintjes drinken :p)

  • Het Damvaleimeer

eigenlijk ook op wandelafstand van de speeltuin., maar omdat het niet altijd snel moet gaan: uren wandelplezier in een mooie omgeving, ideaal voor babies die enkel willen slapen als je ermee gaat wandelen 🙂 Benieuwd hoe ‘t eruit ziet? Een snelle zoektocht op google images geeft je al een klein beetje de rust weer.

in Wetteren/Laarne. Zelf zijn we er pas 1 keer geweest, maar we gaan beslist opnieuw. Bos, dieren, vijver, speeltuin, … Opgelet: de ‘death ride’ gaat echt nog wat te snel voor tweejarigen 🙂 Je kan er in de herberg ook terecht voor verjaardagsfeestjes en zelfs groepsverblijven (note to self: datum vastleggen en uitspitten wat daar nog allemaal kan)

Wellicht al door iedereen gekend, maar toen we er met Olivia naartoe gingen had het toch die magische sfeer, zowel voor de kleintjes als de papa’s. Waarschuwing: enkel in de zomer, en mogelijk risico op geitenwollensokken.

Zelf buitenspeeltips? Ik ben benieuwd, dat hoeft zelf niet alleen in of rond het Gentse te zijn …

About Dries Delaey

Papa van Olivia, en dat is zo leuk dat we beslisten er nog eentje te maken - ETA: maart 2013. Speelt het liefst buiten, hoewel we het binnen ook wel onveilig weten maken. Webdesigner en Frontend Developer.

Je gedacht