15 Mar
2013
Posted in: Tips
By    No Comments

Agile opvoeding

taskboard7De meeste papa’s hier zitten in den IT en zijn vertrouwd met het agile project management. Waarom die methodes eigenlijk niet toepassen in de opvoeding. Ouders hebben het immers vaak lastig, kinderen opvoeden kan stresserend en vermoeiend zijn, met taken die elk lid van de familie moet doen om het geheel gesmeerd te laten verlopen. Een beetje zoals in een IT-project dus.

Bruce Feiler had een  idee: om de drukte en de stress van het moderne familieleven aan te kunnen, ‘go agile!’. Geinspireerd door project management technieken binnen Agile Project Management, Feiler introduceerde best pratices binnen zijn familie die flexibiliteit stimuleerden, bottom-up ideeen genereerden, continue feedback gaven aan de leden van zijn familie en verantwoordelijkheid kweekten. Feiler liet het zelfs aan de kinderen over om hun eigen straffen te kiezen. Een mooie manier om de beste concepten uit de werkomgeving over te nemen in je familiekring en hetzelfde niveau van organisatie en efficientie te krijgen.

Zeker een zeer interessant concept, hoewel we onze twijfels erover hebben. Bij sommige kinderen zal het zeker werken, maar het vraagt ook veel verantwoordelijkheid van hun. Het Freinetonderwijs werkt ook vaak met dezelfde principes. Voor sommige kinderen ideaal, maar andere zijn er nog niet klaar voor.

Onderstaande video  zeker eens bekijken voor enkele opvoedingstips:

About Robby Remmerie

Al 7 jaar de papa van guus. Mijn gemeenschappelijke interesses met hem zijn goede muziek, lekker eten, onnozelheden uithalen, uitstappen en reizen, knutselen en computerspellekes. Overdag doe ik iets met het Internet @Nascom (zo beschrijf ik het alvast maar aan mijn moeder )

Je gedacht