13 Mar
2013
Posted in: Buitenpret, Tips
By    No Comments

Boomhuttenfun in Chevetogne

Nu de laatste winterstuiptrekkingen het land verlaten maken wij ons al op voor een actieve lente.  Een uitstap naar het provinciaal domein Chevetogne in de provincie Namen staat bovenaan het lijstje. Deze plek heeft immers enkele bijzondere troeven: om te beginnen vind je doorheen het park overal verborgen speelplekken. Denk aan een avontuurlijk boomhuttenparcours, een neergestort vliegtuig met belvedere, een ark van Noah,  een pirateneiland met verborgen schatten, een cowboydorp waar je met een roeibootje naar toe kan peddelen… voor alle leeftijden wat wils.

Dé aanrader is evenwel Passion Robinson op 4 en 5 mei. Op dit ‘internationale huttenfestival’ kan je de meest waanzinnige constructies aanschouwen. Zoek je inspiratie voor je boomhut dan ben je hier aan het juiste adres.

Even praktisch: je betaalt een vast bedrag voor de toegang tot het park, de attracties zijn gratis. Vergeet op een mooie dag je zwembroek niet en voor de bbq fans is er een aparte zone voorzien. Je hebt er ook de typische kinderboerderij, educatieve tuinen, een openluchtzwembad en een grote ‘gewone’ speeltuin. Alle info op hun helaas behoorlijk zwak vertaalde site, maar laat dat de pret niet bederven!

 

Chevetogne
200812-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto domein Chevetogne

About Simon Kempeneers

Papa van Achiel (°2008) en August (°2013). Onze gedeelde hobby's: piraat zijn, uitstapjes maken, gitaar-bashen, basketten en fun maken met de maten. We wonen in Wallonië en ik werk als strateeg bij Nascom.

Je gedacht