11 Mar
2013
Posted in: DIY dad, Geek dad, Tips
By    No Comments

RoboChallenge in UHasselt

Legorobots_14nov12_003Op 4 april 2013 wordt door de Universiteit van Hasselt een RoboChallenge georganiseerd. Zitten je kinderen in de 3de graad secundair onderwijs, dan kan je ze inschrijven in een workshop waar ze een LEGO® MINDSTORMS® robot leren programmeren.

Alle deelnemers krijgen een basiscursus robot-programming en een oefensessie. Vervolgens krijgt ieder team de kans om een robot te programmeren en hiermee de opdrachten zo goed mogelijk te realiseren. Tijdens de finale “showdown” strijden de verschillende robots om de begeerde eerste plaats.

We kunnen initiatieven als deze alleen maar aanmoedigen. Voor meer info kan je terecht op de website van de UHasselt.

About Alain Hufkens

Alain is Papa van twee zonen, Robbe (4) en Arthur (2). Als job bij Nascom maakt hij mobiele en web applicaties (o.a. voor Studio 100). Ook in zijn vrije tijd is hij bezig met het maken van Apps voor Kids (Wee Rockets & Wee Subs) en Geeky gadgets. Voor de rest probeert hij zoveel mogelijk tijd door te brengen met zijn jongens.

Je gedacht