2 Apr
2013
Posted in: DIY dad, Geek dad, Tips
By    No Comments

Rocket Science Launch Day – UHasselt

Rocket Science Launch DayEr gebeuren coole dingen op de UHasselt! Na de RoboChallenge die deze week donderdag zal doorgaan, organiseert de Universiteit Hasselt samen met Cosmodrome Genk op woensdagnamiddag 17 april de ‘Rocket Science Launch Day‘.

De leerlingen bouwen op voorhand zelf een waterraket, die ze dan vullen met water. Als ultieme test mogen ze deze raket dan lanceren. De ontwerpers van de kunstwerken die het hoogst vliegen en/of het meest creatief en ingenieus zijn, gaan naar huis met de ‘Frank De Winne Awards’. Zo kun je bijvoorbeeld een originele raket, een stevige raket of een raket met parachute bedenken.

De doelgroep zijn leerlingen van de derde graad secundair onderwijs, en inschrijven kan nog tot 12 april op deze link. Als liefhebber van raketten, kan ik dit alleen maar aanmoedigen!

About Alain Hufkens

Alain is Papa van twee zonen, Robbe (4) en Arthur (2). Als job bij Nascom maakt hij mobiele en web applicaties (o.a. voor Studio 100). Ook in zijn vrije tijd is hij bezig met het maken van Apps voor Kids (Wee Rockets & Wee Subs) en Geeky gadgets. Voor de rest probeert hij zoveel mogelijk tijd door te brengen met zijn jongens.

Je gedacht