25 Apr
2013

Weekendtip: Luik, terug in de tijd

Op zoek naar een activiteit voor het komende koude weekend? Misschien is dit een optie: in Calatrava’s hypermoderne Guillemins station stap je dezer dagen terug in de tijd. De expo ‘Golden Sixties’ neemt je kinderen mee naar de jonge jaren van hun oma en opa. Een parcours van 1km brengt je door levensechte decors van de stranden van Saint-Tropez, langs The Factory van Andy Warhol tot aan de finish bij Eddy Merckx.

Screen Shot 2013-04-25 at 12.59.28

De expo vult een half dagje, maar in Luik is uiteraard genoeg te doen. Lunchen doe je in ‘La Frite’ of voor wie het wat typischer wil, Le Bistrot d’en Face. Liever wat zuidelijker? Dan is er La Cantina.

Ga je op zondag, vergeet dan ‘s ochtends niet langs ‘La Batte’ te gaan op de Quai de Maestricht. Deze kleurrijke markt is meteen ook de grootste en oudste van het land. En als je dan toch aan het stappen bent, beklim dan even de trapen van Bueren (374 stuks). Je wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad.

Blijf je liever binnen, dan kan je hier terecht:
Het Aquarium van Luik met 2500 vissen van over de hele wereld, Het Huis van de wetenschap – ideaal voor jonge uitvinders – of Le grand Curtius voor de historici onder u (gratis voor kinderen onder de 12 jaar).

We verzamelden alles even op dit kaartje voor u. Zelf tips? laat maar komen, hieronder of op onze kaart!

Screen Shot 2013-04-25 at 13.34.44

 

 

About Simon Kempeneers

Papa van Achiel (°2008) en August (°2013). Onze gedeelde hobby's: piraat zijn, uitstapjes maken, gitaar-bashen, basketten en fun maken met de maten. We wonen in Wallonië en ik werk als strateeg bij Nascom.

Je gedacht