21 May
2013
Posted in: Geek dad
By    1 Comment

Het verhaal van de schrijnwerker, de 3D printer en de blije kindjes

RobotHand
Wanneer Richard Van As , een Zuid-Afrikaanse timmerman vier vingers van zijn rechterhand afzaagt, blijft hij niet bij de pakken zitten. Hij ontwerpt ┬ázijn eigen robothand. Versie na versie werd beter… maar het nam behoorlijk wat tijd in beslag. Makerbot ( de makers van de Replicator 2 printer ) schonken hem een 3d printer…waardoor hij zijn prototypes kon verfijnen. Al snel merkte hij dat zijn ontwerp makkelijk aanpasbaar is.

Toen hij zijn verhaal op facebook plaatste werd hij gecontacteerd werd door de mama van Liam, die het “Amniotic Band Syndrome”. Deze ziekte is vaak herkenbaar aan het missen van lichaamsuiteinden, zoals vingers van een hand of tenen.
Richard heeft ondertussen met verschillende andere kinderen samengewerkt. Hij maakt een simpele, goedkope RobotHand…die er cool uitziet, en makkelijk door het 3D printen aan te passen zijn aan de snel groeiende kinderen. Allef files voor de 3D printer zijn on-line beschikbaar.

Het hele verhaal kan je ook lezen op de site van MakerBot
Meer robothand pics hier.

Gelukkige kindjes, 3D printen en robothanden. Dat vindt PapaPraat leuk.

YouTube Preview Image

 

 

About Yves Ferket

Yves is Papa van drie zonen, (11,9 en 2) , en is overdag qua job een freelance internet geek met specialisatie Digital Marketing en Business Analytics. In zijn vrije tijd eerder boardsporter (snowboard & surf) en fietsliefhebber (Race, MTB en Vintage koersfietsen)

1 Comment

  • Supermooi dat een 3d printer de uitkomst kan bieden voor een kind, heerlijk verhaal!

Je gedacht