22 May
2013
Posted in: Geek dad, Tips
By    No Comments

Kinderuniversiteit@UHasselt

kinderuni2

Op zaterdag 1 juni wordt er weer iets leuks voor kinderen georganiseerd door de Universiteit Hasselt. Ben je tussen de 6 en 12 jaar, nieuwsgierig én hou je van wetenschap? Kom dan naar de ‘Kinderuniversiteit@UHasselt’.

De bedoeling is dat de kinderen in aanraking kunnen komen met wetenschap en techniek. Verwondering voor natuur, wereld en technologie! Tijdens de thema-namiddag ‘COOL !!’ krijgen de kinderen én hun ouders een interactief hoorcollege van een echte prof over de wondere wereld van temperatuur en het vreemde gedrag van materialen.

Zo staan er de volgende proeven op het programma:

  • Hoe koud is het in de ruimte?
  • Wat doet een banaan bij lage temperaturen?
  • Kunnen we (t)rillen van muziek?
  • Hoe onderscheid je diamant van glas?
  • Kunnen we dingen doen zweven?

Je kan je inschrijven op de website van de Universiteit Hasselt. Het is gratis, maar inschrijven is verplicht.

About Alain Hufkens

Alain is Papa van twee zonen, Robbe (4) en Arthur (2). Als job bij Nascom maakt hij mobiele en web applicaties (o.a. voor Studio 100). Ook in zijn vrije tijd is hij bezig met het maken van Apps voor Kids (Wee Rockets & Wee Subs) en Geeky gadgets. Voor de rest probeert hij zoveel mogelijk tijd door te brengen met zijn jongens.

Je gedacht